Evde Cold Brew (Soğuk Demleme) nasıl hazırlanır?

Cold Brew kahve çeşidi ile son dönemde sıkça karşılaşır olduk. Özellikle üçüncü dalga kahvecilerin, ilginç tasarımlı cam demleme aletlerinde damla damla süzülen bu kahveyi öne çıkarmasıyla, bugün Cold Brew en popüler soğuk kahve türlerinden birisi haline geldi. 12 - 24 saat demleme süresi sonucunda elde edilen, yoğun ve karakteristik tadıyla öne çıkan bu soğuk kahve çeşidinin, aynı zamanda evde hazırlaması en kolay olan kahve çeşitlerinden biri olduğunu söylesek inanır mıydınız?

Evde Cold Brew Demleme

Bildiğimiz üzere Espresso tabanlı kahve çeşitlerini ve hatta filtre kahveyi bile evde yapabilmek için ekipmanlara ihtiyaç duyuyoruz. Bu ekipmanların fiyatları değişken olmakla birlikte, kaliteli bir sonuç elde edebilmek için yüzlerce ve hatta binlerce liralık ekipmanlar gerekiyor.


Fakat Cold Brew, havalı ismine rağmen hazırlanması en kolay kahve çeşitlerinden birisi. Toddy, Dripster ve KLEIN gibi markalar piyasaya sürdükleri ürünleriyle Cold Brew hazırlamak isteyenlere farklı fiyat aralıklarında başarılı çözümler sunuyorlar.

Peki, daha ucuz ve kolay bir demleme yöntemi yok mu?

Evet var! Cold Brew’ün lezzeti soğuk suyun içerisinde 12 - 24 saat boyunca kalmasından geliyor. Bu sürede asiditesi azalarak içimi yumuşak ve serinletici bir hale bürünüyor. Evinizde veya iş yerinizde demlemeyi gerçekleştirmek için uygun bir şişe, sürahi ya da kavanozu 100g taze çekilmiş kahve ve 1 lt soğuk su ile doldurmanız ve sonrasında buzdolabında 18 saat bekletmeniz gerekiyor. Daha yumuşak bir kahve deneyimi için bekleme süresini 24 saate çıkarabilirsiniz.


Buzdolabında dilediğiniz süre boyunca beklettikten sonra, kahveyi süzerek kahve taneciklerinden arındırmanız gerekiyor. Bu işlem Cold Brew hazırlama sürecinin en zahmetli yanı olarak görülebilir. Bir kavanozun ağız kısmına gereceğiniz filtre kâğıdı ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Dikkat etmekte fayda var! Demlediğiniz kahveyi yavaş yavaş dökmezseniz, filtre kâğıdı süzemez ve ağırlaşarak sorunlara yol açabilir.

"Hala çok zahmetli gibi duruyor" mu diyorsun?

Seni anlıyoruz...

Taze çekilmiş kahveyi demlemek istediğin anda hazır etmek, sonrasında tanecikleri süzmeye çalışmak hala uğraş gerektiren bir süreç. Fakat, artık demlemeye hazır ve süzme işlemi gerektirmeyen bir çözüm var. BEX Coffee, her biri 100 gramlık kahve bezlerinden oluşan Cold Brew Kiti ile hazırlama işlemini neredeyse tamamen zahmetsiz hale getiriyor. En az 1 lt soğuk su alabilen, geniş ağızlı bir sürahi veya kavanozun içine atacağınız kahve dolu bezleri buzdolabında 18 saat beklettikten sonra bezi kahvenizin içinden çıkarmanız yeterli oluyor.
BEX Coffee Cold Brew Kiti 100g, evinde zahmetsizce ve düşük maliyetli Cold Brew (Soğuk Demleme) yapmak isteyenler için oldukça uygun bir çözüm.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published