Kahve ile Cilt Bakımı Tarifleri

Kahve’nin vücudumuza sağladığı bir-çok faydası bilinmektedir. Peki ya kahve telvesinin cildimize olan etkileri nelerdir?

Kahve Çekirdeklerinde bulunan; yağ molekülleri, potasyum, magnezyum ve benzeri minerallere kadar oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Kahve telvesini elinize aldığınızda, irili ufaklı kabarcıklardan oluştuğunu göreceksiniz. Bu tortular cildiniz için düşük bütçeli birer peeling’dir. El, yüz ve vücudunuzun diğer tüm noktalarındaki ölü hücreleri arındırmak için kahve telvesi ile cildinize yavaş, yavaş masaj yapabilirsiniz. Kahve telvesi aynı zamanda kan akışını hızlandırdığından, özellikle bacaklarda yoğunlaşan selülitlerin giderilmesinde etkili bir çözüm olarak kullanılır. Vücudunuzun selülit içeren bölgelerine haftada iki kez yaklaşık 10 dakika boyunca düzenli olarak uygulayabileceğiniz masaj ile cildinizdeki selülit oranını azaltmanız mümkün olacaktır.

Cilt tipinize göre maske işlemini uygulayarak, zamanla cildinizdeki farkı hissedeceksiniz.

Göz Altı Morluklarını Geçiren Maske

  • 1 yumurta akı.
  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi.

Bir yumurta akı ile bir tatlı kaşığı Türk kahvesini karıştırın. Bunu gazlı beze sürüp, göz çevresine yerleştirin. Karışımı 20 dakika bekletin, ardından durulayınız.

Yağlı Ciltler İçin Maske

  • 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi telvesi ya da öğütülmüş normal kahve.
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu.
  • 1 yemek kaşığı süt.
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Tüm malzemeleri bir kasede iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı göz ve dudak çevresi hariç, tüm yüzünüze parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın. 15-20 dakika bekledikten sonra nazikçe masaj yaparak yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

Cilt Nemlendirme

  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı kahve telvesi

1 tatlı kaşığı balı küçük bir cezve içinde hafifçe ısıtın. (Balın ılık olmasına dikkat edin). Balı ve 1 tatlı kaşığı kahve telvesini bir kasede karıştırın. Hazırladığınız karışımı cildinize ince bir tabaka halinde sürün ve maske kuruyunca ılık su ile cildinizi yıkayın. Özellikle kuru cilde sahip olanlar için bu maskeyi haftada 2 kez uyguladıklarında cildin yumuşadığını ve nemlendiğini fark edecekler.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published